Wet werk en zekerheid: flexibele contracten

Op 1 januari 2015 zijn er een aantal belangrijke wijzigingen in werking getreden. Dit heeft gevolgen voor de tijdelijke contracten die u afsluit met uw medewerkers:

 

  •  De proeftijd: vanaf 1 januari 2015 is het niet langer toegestaan om een arbeidsovereenkomst af te sluiten voor de duur van zes maanden of minder waarin een proeftijd is opgenomen.

            Tip: wellicht is het handig om een overeenkomst aan te gaan van zeven maanden.

  • Aanzegtermijn: vanaf 1 januari 2015 dienen tijdelijke arbeidsovereenkomsten minimaal 1 maand voor afloop schriftelijk te worden aangezegd. Gebruik daarbij niet de term "opzeggen" dat is wezenlijk anders.

    Tip: Neem de beëindiging van het contract standaard op in de tijdelijke arbeidsovereenkomsten: "deze arbeidsovereenkomst wordt aansluitend niet verlengd"

  • Concurrentiebeding: In tijdelijke contracten kan in principe geen concurrentiebeding worden afgesloten. Alleen in zwaarwegend bedrijfsbelang kan hiervan worden afgeweken, dit dient dan wel schriftelijk te worden onderbouwd.

    Let op!! Het relatiebeding valt onder hetzelfde wettelijke verbod!

    Tip: loop uw huidige contracten goed door en pas ze aan!

Mocht u op bovenstaande nog vragen hebben! Neem dan gerust contact met ons op.

Tel: 0545-479630 of stuur uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer in deze categorie: Wijziging Arbo-wet per 1 juli 2017 »

Log in or Sign up