Jongerencoach

Waar ga jij deel van uitmaken:

“Ik kon bij mijn Impacter-coach echt mijn verhaal kwijt. Zij dacht met me mee en gaf me alle ruimte om zelf wat dingen uit te proberen en te ontdekken wat ik wel leuk en niet leuk vond.” – Karin (19)

Je kunt op enorm veel manieren impact maken. Maar hoe weet je wat bij je past en waar je goed in bent? Dat is precies waar jij als jongerencoach een jongere bij gaat helpen! 

Als jongerencoach maak je deel uit van het project Impacter. Impacter is een project uit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Bij Impacter zetten jongeren zich vrijwillig in voor een ander. Ze ontdekken daarbij hun talenten, ontmoeten nieuwe mensen en maken onze samenleving sterker. Jongeren krijgen de kans om te leren in een omgeving waar experimenteren oké is en waar ze gewaardeerd worden om wie ze zijn, zodat ze vertrouwen krijgen in zichzelf, hun talenten en hun plek in de maatschappij. Dat doen ze met de ondersteuning van een coach. Die coach, dat ben jij!

Wat ga je doen:

Als jongerencoach ondersteun je jongeren vanuit jouw eigen ervaringen. Want vallen en opstaan, keuzes maken, eindelijk weten wat je wil of nee, toch niet: you’ve been there. Je maakt ook gebruik van onze Impacter-methodiek. Als coach ga je op zoek naar de vraag achter de vraag. Je luistert, vraagt door en gaat samen op zoek naar waar de jongere aan de slag kan. Op de achtergrond kijk je mee en stuur je bij waar nodig. Die begeleiding doe je trouwens samen met andere jongerencoaches.

Registreren en rapporteren in ons registratiesysteem is ook part of the job, zodat we goed op de hoogte zijn van het proces dat ‘jouw’ jongere doorloopt. Daarnaast ga je actief op zoek naar nieuwe Impacters. Op scholen, in de stad of bij sportverenigingen. Door het geven van trainingen, workshops of gastlessen. Of misschien heb je zelf wel een heel ander tof idee.

Ben jij:

Jij wil jongeren inspireren en activeren. Je kunt goed luisteren en weet hoe je jongeren betrekt en betrokken houdt. Je snapt de belevingswereld van jongeren, weet waar je ze kunt vinden en hoe je ze kunt bereiken. Daarnaast maak je gemakkelijk contact met (groepen) jongeren of potentiële samenwerkingspartners. Een kantoorbaan is niks voor jou, want jij bent het liefst de hele dag op pad. Van een gesprek met een organisatie tot het maken van een wandeling met een jongere. Groot voordeel is dat je Hof van Twente op je duimpje kent! Dat je onderdeel wordt van een team van jongerencoaches en dus veel gaat samenwerken, maakt jou alleen maar heel enthousiast.

Wat je verder nog moet weten:

We verwachten niet dat je als jongerencoach alles al kunt. Daarom bieden wij je een uitgewerkte methodiek, trainingen en workshops om jouw kennis uit te breiden. Daarnaast is er binnen onze organisatie veel kennis aanwezig waar jij gebruik van kunt maken.

  • De functie is voor 12 uur per week.
  • Op deze functie is de cao Sociaal Werk van toepassing. 
  • Het gaat om een tijdelijke aanstelling van één jaar. 
  • De functie is per direct beschikbaar 

Solliciteren:

Ben jij die jongerencoach die wij zoeken, dan maken wij graag kennis met je. Mail ons via onderstaande button je motivatie en CV